Busuioc thailandez (Ocimum basilicum horapa)

Cautare:
BUSUIOC THAILANDEZ - OCIMUM BASILICUM HORAPA
Nume engleza : Thai Basil Alte nume : Partea folosita : Frunzele si bobocii florilor. Familia de plante : Lamiaceae (familia mentei).
Sursa foto : http://siamspices.com
Descrierea plantei si cultivare : Planta este numita in mod curent busuioc thailandez (bai horapa), desi este la fel de populara in Vietnam (hung que), Laos si Cambodgia; are frunze de culoare verde inchisa, mai mici si nu asa rotunde ca busuiocul mediteranean, si flori purpurii. Se adauga in mancaruri in cantitati mari (in curry-uri verzi si rosii si in mancarurile stir-fry picante). Bobocii florilor sunt si ei comestibili, adaugand mancarii o minunata aroma florala.
Busuiocul thailandez este la indemana localnicilor intreaga perioada a anului.
Descrierea condimentului : Busuiocul thailandez are o aroma dulceag-piperata, cu note pronuntate de anason; gustul aminteste de anason si de lemn dulce. Gustul sau este mai puternic decat al multor varietati de busuioc. Pregatire si depozitare : Poate fi pastrat proaspat punand ramurelele intr-un pahar cu apa, similar metodei de a pastra mararul si patrunjelul. Se mai poate impacheta in prosoape umede, sau in saculete de plastic, si depozita in compartimentul pentru legume al frigiderului. Busuiocul thailandez ramane proaspat cca. o saptamana.
In Asia de Sud-Est se consuma doar in stare proaspata.
Origine : Asia de Sud-Est. Etimologie : Vezi BUSUIOC. Utilizari culinare : Crescand din abundenta in Asia de Sud-Est, busuiocul thailandez este consumat atat ca vegetala, cat si pe post de condiment. Este folosit in cantitati mari, numai proaspat, uneori chiar ramurele intregi, in multe tipuri de mancaruri: curry-uri, stri-fry-uri, salate si supe.
Share
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.