Piperul lupului (Asarum europaeum )

Cautare:
PIPERUL LUPULUI - ASARUM EUROPAEUM
Nume engleza : Asarabacca, Black Snakeweed, Indian Ginger Alte nume : Pochivnic Partea folosita : Radacina, ale carui aroma si gust sunt asemanatoare ce cela ale ghimbirului, si tulpinile cu frunze. Familia de plante : Aristolochiae (familia marului lupului)
Sursa foto : tcm.health-info.org
Descrierea plantei si cultivare : Piperul-lupului este o planta perena, cu flori purpurii (care se intind pe pamant) ce au trei petale carnoase, acoperite cu firisori subtiri albi. Planta infloreste in luna mai.
Tulpinile au 10-15 cm lungime. Frunzele sunt in forma de inima, puternic striate, de culoare verde intensa, de 10-15 cm lungime. Planta creste mai ales in padurile de conifere si se poate adapta usor in gradinile umbroase si umede.
Piperul lupului se inmulteste prin seminte si divizarea radacinii.
Descrierea condimentului : Piperul lupului este numit uneori si “ghimbir salbatic”, datorita rizomului care are aroma si gust asemanatoare cu ghimbirul, desi cele doua plante nu sunt inrudite. Intreaga planta are o aroma puternica si iute. Frunzele sunt mai puternic aromate decat tulpinile.
Aroma este iute si cu iz de lamaie, gustul este iute-amarui, un pic camforat.
Pregatire si depozitare : Rizomul proaspat se pastreaza la rece, unde rezista cateva zile. Rizomul uscat si macinat sub forma de praf se pastreaza la adapost de lumina, aer si umezeala; rezista astfel cateva luni.
Tulpinile si frunzele se consuma proaspete. Ele se pot pastra in frigider cateva zile.
Origine : Piperul lupului este originar din Europa. Etimologie : Unele limbi folosesc denumiri derivate din numele latin al plantei “asarum”, alte denumiri au o etimologie populara, planta numindu-se fie “ghimbir salbatic” (acolo unde ghimbirul este folosit de mult timp si a intrat in cultura culinara), fie asociind termenul de “radacina” cu animale din habitatul plantei, cum ar fi sarpele. Datorita iutelii unele denumiri asociaza numele unui animal salbatic cu “piperul”: “piperul lupului” in romana. Utilizari culinare : Piperul lupului se utilizeaza cam in acelasi fel cu ghimbirul. Rizomul se consuma proaspat, sau uscat si macinat, ca substitut al ghimbirului. Tulpinile, fierte indelung in sirop, se utilizeaza la prepararea dulciurilor, se pot mura in coniac, sau usca, putand fi un substitut pentru ghimbir.
Share
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.