Azuki, fasole

Cautare:
AZUKI, FASOLE
Numita si adzuki, sau aduki, aceasta varietae de fasole creste in Asia de est si Himalaya. Are boabe mici, de 5 mm lungime, de culoare mai ales rosie, dar exista si varietai albe, negre si gri. Se pare ca este cultivata d epeste 3.000 de ani in China si Coreea; a fost apoi adoptata in Japonia unde a devenit a doua leguminoasa, ca popularitae, dupa fasolea soia. Asiaticii o indulcesc atunci cand o mananca. Este adesea fiarta cu zahar si amidon, uneori si cu alte ingrediente, rezultand o pasta rosie, consumata ca atare, sau folosita la prepararea diverselor deserturi, sau ca umplutura, ori topping. In Japonia, foarte popular este orezul cu azuki, gatit doar la ocazii speciale. Fasolea azuki are calitati nutritive deosebite, continand fibre, fier, proteine si carbohidrati.

Share
Sursa foto : sense-serendipity.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.