Daikon, ridiche

Cautare:
DAIKON, RIDICHE
Denumirea provine din cuvintele japoneze "dai" (mare) si "kon" (radacina). In ciuda numelui japonez, daikon nu este originar din Japonia, ci din Asia de Sud. Este o leguma asiatica, de fapt o ridiche foarte mare, cu aroma proaspata si dulce. Carnea ei este aproape crocanta, suculenta si alba, iar coaja poate fi alba sau neagra. Are de obicei forma unui morcov, cu 30-40 cm lungime, iar diametrul este cam de 10-15 cm. Unele ridichi daikon sunt mari cat o minge de fotbal, dar aceasta e o exceptie. Se aleg cele care sunt tari si fara "riduri". Se tin la frigider, in pungi de plastic, maximum o saptamana. Se folosesc fie ca atare in salate, fie rase ca garnitura, sau tocate si preparate in diverse feluri, de exemplu prajite. Mai este denumita si "ridiche daikon", "ridiche chinezeasca", "ridiche japoneza", "ridiche de iarna" si "mooli". Daikon este un ingredient de baza in bucatariile japoneza, chinezeasca si coreeana. Poate fi fiert, ras, servit ca garnitura, sau ca aromatizant, in supe, sosuri. Daikonul ras si uscat este numit "kiriboshi daikon", cel murat este numit "takuan". Frunzele proaspete de daikon sunt consumate ca vegetale, dar sunt dificil de gasit, caci se ingalbenesc foarte repede si nu rezista nici macar in frigider.
Sursa foto : www.naturemoms.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.