Falafel

Cautare:
FALAFEL
Falafel este o specialitate originara din Egipt, dar populara acum in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul consta din crochete, sau chiftelute mici, preparate din naut (uneori si fasole fava) condimentat, prajite la ceaun, in baie de ulei. Falafelul se serveste in paine de tip lipie (pitta), numita lafa, fie in velita in ea, fie in interiorul ei (ca intr-un buzunar). La restaurantele de la noi se serveste insa adus pe farfurii, cu o garnitura de salata, muraturi, si sosuri pe baza de tahini (pasta din seminte de susan). Falafelul se poate servi singur, ca o gustare, sau ca parte a unei varietati de gustari, numite "mezze". Falafelul este un preparat foarte popular in bucatariile libaneza, israeliana, siriana si in cele din nordul Africii.

Share
Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.