Advieh-e khoresh

Cautare:
ADVIEH-E KHORESH
bucatarie :
iraniana, israeliana
descriere :
“Advieh”, sau “adwiya”, este un amestec de condimente folosit in bucataria iraniana la asezonarea preparatelor din orez, dar si a celor pe baza de carne de pui si fasole. Desi compozitia sa variaza de la Golful Persia pana la Marea Caspica, cele mai comune ingrediente folosite sunt cardamom, cuisoare, petale sau boboci de trandafiri, chimion si ghimbir. Mai putin folosite sunt ingrediente ca sofran, nucsoara, piper negru, macis, coriandru si susan. Exista doua varietati de advieh, una speciala pentru orez, numita Advieh-e polo, care se presara peste orez dupa ce acesta a fost gatit, si Advieh-e khoresh, care se foloseste in tocane, sau ca marinada uscata pentru carnea ce urmeaza a fi fripta sau prajita. Advieh mai este folosit si in bucatarie israeliana, la prepararea unor feluri ca “halegh” , sau “charoset”, cum este cunoscut in unele comunitai evreiesti din diaspora.
Ingrediente :
10 cm bucata de rulou de scortisoara 2 linguri de seminte de coriandru 1 1/2 lingura de seminte de cardamom verde 1 lingura de boabe de piper negru 1 lingura de seminte de chimion 2 linguri de petale de trandafir, uscate si macinate 2 linguri de nucsoara macinata
Indicatii :
Se rupe scortisoara bucati si se macina intr-un mojar, impreuna cu semintele de coriandru, cardamom si chimion si boabele de piper. Se cerne amestecul, apoi se adauga nucsoara si pudra de lamaie petale de trandafir. Se poate pastra 1 luna intr-un container inchis ermetic.

Share
Poza mix Sursa foto : travel.webshots.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.