Baharat levantin

Cautare:
BAHARAT LEVANTIN
bucatarie :
libaneza, siriana, iordaniana, irakiana, israeliana, turca, iraniana, palestiniana
descriere :
Termenul “baharat” denumeste un amestec de condimente utilizat in bucatariile levantine (libaneza, siriana, iordaniana, irakiana, israeliana si palestiniana), dar si in cea turceasca si iraniana. Baharat inseamna “condimente’ in limba araba. Termenul provine din sanscrita, din “bharat”, cuvant ce denumeste India, care era sursa condimentelro ce compun amestecul.
Baharat-ul este folosit la asezonarea carnii de miel, peste, pui, vita si a supelor de tot felul.
Uneori este folosit chiar inainte de a servi preparatul, presarat fiind deasupra acestuia, pentru un plus de gust si de aroma.
Exista, bineinteles, mai multe variante, functie de zona si de preferintele bucatarilor, dar cele mai obisnuite ingrediente sunt ienibahar, piper negru, cardamom, cassia, cuisoare, coriandru, nucsoara, ardei iuti uscati.
Varianta turceasca include si menta, ca ingredient cheie. Varianta tunisiana este doar un amestec de boboci de transafir uscati si macinati, scortisoara macinata si piper negru, proaspat macinat. In tarile Golfului Persic, amestecul poate contine si sofran si loomi (limete uscate), varianta aceasta de baharat numindu-se si “kebsa”.
Ingrediente :
1/4 cana cu boabe de piper negru
1/4 cana cu boabe de ienibahar
Indicatii :
Se macina ingerdientele cu o rasnita, sau blender, ori se piseaza intr-o piua. Se pastreaza in recipiente inchise ermetic.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.