Base be pasih

Cautare:
BASE BE PASIH
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Este un amestec de condimente pasta, folosit la marinarea fructelor de mare si a pestelui. Este foarte popular in Indonezia (in special in insula Bali) si Malaezia.
Ingrediente :
6 ardei iuti rosii, mari, fara seminte, tocati
6 catei de usturoi, tocati
15 hasme, tocate (sau 30 de cepe verzi, doar partea alba)
10 cm bucata de ghimbir, tocata
10 cm bucata de radacina de curcuma, tocata (sau 4 lingurite de pudra)
2 rosii medii, curatate de seminte si coaja
12 alune caju
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de alune macadamia
1 lingurita de pasta de creveti (terasi)
4 linguri de ulei vegetal
2 frunze de dafin indonezian
2 tulpini de lemongrass, zdrobite
4 linguri de apa
4 linguri de pulpa de tamarin (sau 3 linguri de sos Worcestershire)
Indicatii :
Se combina toate ingredientele (cu exceptia uleiului, pulpei de tamarin, frunzelor de dafin si lemongrass-ului) si se proceseaza un minut, intr-un blender.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se transfera mixtura de condimente in cratita, se adauga apa, lemongrass si frunze de dafin si se fierbe totul la foc mic 15-18 minute, amestecand frecvent, pentru a preveni arderea, pana ce se evapora toata apa, iar mixtura capata o nuanta aurie. Se adauga pulpa de tamarin si se amesteca repede. Se ia de pe foc. Se raceste inainte de folosire.

Share
Poza mix Sursa foto : indonesia-eats.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.