Bombay masala

Cautare:
BOMBAY MASALA
bucatarie :
indiana
descriere :
Acest amestec este unul dintre zecile de „masala” ce dau gust, aroma si culoare complexei bucatarii indiene. Bombay masala isi datoreaza renumele texturii si adancimii gustului adusa de ingrediente ca nuca de cocos, susan si mac. Acest amestec de condimente functioneaza bine cu vegetale, in special cu linte si naut. De obicei se adauga in mancare la inceput, dand preparatului un gust subtil. Daca se cauta un gust mai puternic si mai pregnant, amestecul se adauga la sfarsitul timpului de gatit.
Ingrediente :
8 pastai de cardamom verde
1 bucata de rulou de scortisoara
2 frunze de curry
1 lingura de boabe de piper negru
2 lingurite de seminte de coriandru
1 lingurita de seminte de chimion
6 cuisoare
2 linguri de miez de nuca de cocos, deshidratat
2 lingurite de seminte de susan
1 lingura de seminte de mac
Indicatii :
Se scot semintele de cardamom din pastai (pastaile se arunca). Se rup in bucati ruloul de scortisoara si frunzele de curry.
Se prajesc (fara ulei), la foc iute, semintele de cardamom, scortisoara, frunzele de curry, piperul negru, coriandrul, chimionul si cuisoarele pana ce incep sa miroasa si se coloreaza usor. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se prajeste, tot fara ulei, miezul de nuca de cocos, susanul si semintele de mac, la foc mic, pana se coloreaza; nuca de cocosl trebuie sa fie de culoare bruna. Se lasa sa se raceasca.
Se macina cu o rasnita electrica ambele mixturi, impreuna, pana se obtine un praf fin. Se cerne amestecul obtinut si se depoziteaza in containere inchise ermetic, la adapost de aer, caldura, lumina si umezeala.

Share
Poza mix Sursa foto : www.zamourispices.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.