Dhana jeera

Cautare:
DHANA JEERA
bucatarie :
indiana
descriere :
Cunoscuta si sub numele de Dhanajiru, aceasta pudra este un amestec a doua condimente extrem de importante in bucataria indiana: coriandru si chimion. „Dhana dal: inseamna coriandru, iar „jeera” denumeste chimionul.
Gustul echilibrat si complex, ca si aroma deosebita, fac ca acest amestec sa fie extrem de pretuit de vegetarieni (majoritari in India).
Acest amestec este folosit, la randul sau, la prepararea altor amestecuri, caci combinatia coriandru-chimion este un cuplu de gusturi-arome des utilizat la prepararea multor „masala” (amestecuri de condimente).
Ingrediente :
2 linguri de seminte de chimion
2 linguri de seminte de coriandru
1/4 lingurita boabe de piper negru (optional)
1 lingurita de curcuma, pudra (optional)
Indicatii :
Se incinge o tigaita pe flacara mica-media. Se prajesc uscat semintele de coriandru, chimion si piper. Dupa circa 30-40 d esecunde, cand semintele incep sa miroasa puternic, sa se rumeneasca si chiar sa sara din tigaita, se stinge flacara si se lasa condimentele sa se raceasca cateva minute.
Ele nu trebuie arse, caci vor capata un gust amar si o aroma de fum.
Se piseaza apoi intr-o piua, pana se obtiner o pudra fina. Se adauga curcuma si se amesteca bine.
Amestecul se pastreaza in recipiente inchise ermetic, la racoare. Rezista astfel cateva luni, dar aroma sa va scadea trepta.

Share
Poza mix Sursa foto : flickr.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.