Gomashio

Cautare:
GOMASHIO
bucatarie :
japoneza
descriere :
Este un amestec uscat de condimente, pe baza de seminte de susan negru, adica susan nedecorticat, si sare. Este folosit in bucatarie japoneza, presarat peste orezul fiert, ca topping pentru „sekihan” (un preparat pe baza de orez si fasole), sau pentru „onigiri” (orez fiert infasurat in alge nori).
Ingrediente :
200 g seminte de susan negru
20 g sare
150 ml apa
Indicatii :
Se incinge cuptorul la 150 °C. Se intind semintele de susan pe o tava de copt, intr-un strat cat mai uniform ca grosime. Se pune tava in cuptor si se prajesc semintele circa 5 minute.
Intre timp se dizolva sarea in apa, pana ce particulele de sare sunt complet incorporate.
Se scoate tava de copt din cuptor si se adauga apa Se amesteca, pentru a evita aglomerarile si pentru a asigura uniformitatea stratului de seminte de susan.
Se pune tava in cuptor si se micsoreaza temperatura la 100 °C. Se lasa 1 ora, apoi se amesteca semintele cu o spatula. Daca exista inca lichid in tava, se intind din nou uniform si se continua 10-15 minute. Daca semintele sunt doar umede, se amesteca pentru a desface aglomerarile, se inchide cuptorul si se lasa la uscat, peste noapte.
La final, apa se evapora, semintele sunt uscate si acoperite cu un strat fin de sare, capatand o culoare gri.

Share
Poza mix Sursa foto : peapods.typepad.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.