Hawaij

Cautare:
HAWAIJ
bucatarie :
yemenita
descriere :
Este un amestec de condimente extrem de popular in bucataria yemenita, unde se foloseste ca marinada (de tip „rub”: adica se utilizeaza frecand bine cu el ingredientul ce urmeaza a fi marinat) pentru carne rosie, carne de pasare, fructe de mare si vegetale, mai ales cand se prepara pe gratar.
Se poate insa si presara in supe, tocane, sosuri, pentru a obtine gusturi si arome puternice.
Ingrediente :
6 linguri de boabe de piper negru
4 linguri de seminte de chimion
2 linguri de seminte de coriandru
1 lingura de pastai de cardamom verde
1 lingurita de cuisoare
3 linguri de curcuma, pudra
Indicatii :
Se incinge o tigaie la foc mic-mediu, fara ulei. Se adauga primele 5 ingrediente si se prajesc 1 minut, scuturand tigaia deseori, pana ce incep sa miroasa. Se ia tigaia de pe foa si se lasa sa se raceasca. Se piseaza ingredientele intr-o piua, apoi se adauga curcuma si se amesteca bine.
Se pastreaza in recipiente inchise ermetic, intr-un loc racoros, la adapost de lumina. Amestecul rezista bine timp de 1-2 luni.

Share
Poza mix Sursa foto : www.recipezaar.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.