Herbes de Garrigue

Cautare:
HERBES DE GARRIGUE
bucatarie :
franceza
descriere :
Este un amestec de plante aromate uscate, destul de asemanator, pana la un punct de mai cunoscutul herbes de Provence. Deosebirea esentiala este adausul de rozmarin si de foi de dafin.
Amestecul este folosit pentru a da gust si aroma painii, ca si la asezonarea gratarurilor. Amestecul rezista bine la tratament termic, pastrandu-si aroma.
Ingrediente :
1 lingurita de seminte de fenicul
2 foi de dafin, sfaramate
2 lingurita de cimbru de gradina
2 lingurite de oregano
2 linguritede maghiran
2 lingurite de cimbru
1 lingurita de flori de levantica
2 lingurite de rozmarin
1 lingurita de menta
1 lingurita de tarhon
1/2 lingurita de salvie
Indicatii :
Se amesteca ingredientele. Se pot pisa putin intr-o piua, pentru a mai omogeniza compozitia.
Se pastreaza in recipiente inchise, la adapost de caldura, lumina si umezeala. Aromele se mentin timp de 2-3 saptamani, apoi incep sa scada in intensitate.

Share
Poza mix Sursa foto : www.gourmantines.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.