Hilbeh

Cautare:
HILBEH
bucatarie :
yemenita, israeliana, libaneza
descriere :
Este un amestec pastos, apartinand de bucatariile yemenita, libaneza, israeliana etc. Ingredientele principale sunt semintele de schinduf si frunzele proaspete de coriandru. Plecand de la aceste doua ingrediente, se pot elabora diferite variante, functie de restul ingredientelor adaugate. Exista si versiuni, cu aroma si gust mai blande, care folosesc frunze de schinduf in locul semintelor.
Este folosit ca „spread” (se tartineaza pe paine, sau carne), dip, marinada, sau adaus pentru asezonarea sosurilor si tocanelor.
Ingrediente :
2 lingurite de seminte de schinduf
125 ml apa rece
2-3 catei de usturoi
6-8 fire de coriandru proaspat, tocate
1/2 lingurita de sare
2 lingurite de suc de lamaie
1 ardei iute mic, curatat de seminte si tocat
Indicatii :
Se inmoaie semintele de schinduf peste noapte in apa rece. Se scurg apoi bine.
Se pun intr-un blender si se adauga usturoi, coriandru, sare, suc de lamaie si ardei iute. Se proceseaza pana se obtine o pasta nu foarte omogena. Se transfera intr-un borcan, se inchide ermetic si se pastreaza in frigider.

Share
Poza mix no photo
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.