Jamaican jerk

Cautare:
JAMAICAN JERK
bucatarie :
jamaicana, caraibiana
descriere :
„Jerk” denumeste un amestec de condimente de tip pasta, folosit in bucataria caraibiana la asezonarea si marinarea carnii. Se spune ca „jerk” provine din „charqui”, un cuvant din limba quechua ce denumea carnea sarata si uscata, devenit „jerky” in limba engleza. O alta etimologie este atribuita despicarii, sau impungerii carnii cu un cutit ascutit („jerking” in limba engleza), pentru ca aceasta sa fie impanata cu condimente.
Jerk-ul este folosit la marinarea carnii de pui si porc pentru gratar, si combina iuteala extrema a ardeilor iuti din Caraibe (cei mai iuti din lume), cu aromele ienibaharului si ale diferitelor verdeturi aromate.
Ingrediente :
1/2 cana cu ienibahar macinat
1/2 cana cu zahar brun
6 - 8 catei de usturoi
4 - 6 ardei iuti
1 lingura de cimbru, macinat
2 legaturi de ceapa verde
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de nucsoara
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust
2 linguri de sos de soia
Indicatii :
Se pun toate ingredientele intr-un mixer si se amesteca bine. Se poate pastra la rece timp foarte indelungat. Cu acest amestec se freaca carnea (pui, porc sau vita, chiar si peste) si se lasa la marinat peste noapte, dupa care se pune pe gratar, sau se prajeste in tigaie la foc mic. Cu aceasta pasta se mai poate unge carnea (marinata deja sau nu), in timp ce este fripta pe gratar.
Adesea, lemnul care alimenteaza focul gratarului este lemn de ienibahar, care adauga preparatului aroma sa.

Share
Poza mix Sursa foto : en.wikipedia.org
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.