Kashmiri masala

Cautare:
KASHMIRI MASALA
bucatarie :
indiana, pakistaneza
descriere :
„Masala” este, in bucataria indiana, un termen generic pentru amestecurile de condimente. Acesta apartine bucatariei din provincia Kashmir, din nord-estul Indiei. Este un amestec asemanator mai cunoscutului „garam masala”, dar se bazeaza pe chimion negru, un condiment ce creste din abundenta in Kashmir.
Este un amestec versatil, dar aroma si gustul sau merg cel mai bine cu preparatele pe baza de creveti si carne de miel.
Ingrediente :
1 lingurita de seminte de chimion negru
2 lingurite de seminte de carbamom negru, extrase din pastai
1 lingurita de seminte de cardamom verde, extrase din pastai
1 lingura de boabe de piper negru
10 cuisoare
7-8 cm bucata de rulou de scortisoara, rupt bucatele
1/2 lingurita de firisoare de sofran
1/2 lingurita de macis, uscata si pisata
1 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
Indicatii :
Se prajesc cateva minute primele 7 ingrediente uscat, fara ulei, la foc mic, intr-o tigaie, pana ce aromele incep sa se dezvolte. Se ia tigaia de pe foc si se lasa ingerdientele sa se raceasca. Se piseaza apoi cat mai fin si se amesteca cu pudrele de macis si nucsoara.

Share
Poza mix Sursa foto : www.asiasociety.org
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.