Khmeli-suneli

Cautare:
KHMELI-SUNELI
bucatarie :
georgiana
descriere :
Khmeli-suneli (se mai scrie si „chmeli-suneli”, „xmeli-suneli”, sau „hmeli-suneli”) inseamna in limba georgiana „condimente uscate”. Este un amestec traditional, picant. Nu este popular doar in Georgia, ci in toata regiunea Caucazului. Exista mai multe variante de retete, ingerdientele cel mai des folosite fiind coricnadru, marar, busuioc, dafin, maghiran, schinduf, patrunjel, sofran, piper negru, telina, cimbru, isop, menta si ardei iute.
Amestecul este folosit la supe, sosuri si tocate.
Ingrediente :
2 linguri de maghiran, uscat
2 linguri de marar, uscat
2 linguri de cimbru, uscat
2 linguri de menta, uscate
2 linguri de patrunjel, uscat
2 linguri de seminte de coriandru, macinate
1 lingura de frunze de schinduf, uscate
2 lingurite de petale de galbenele, uscate
1 lingurita de piper negru, macinat
1 lingurita de seminte de schinduf, macinate
2 foi de dafin, pisate
Indicatii :
Se combina toate ingredientele. Amestecul se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de caldura si lumina.
Poza mix Sursa foto : flickr.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.