Kroeung

Cautare:
KROEUNG
bucatarie :
cambodgiana
descriere :
Kroeung este un amestec de condimente folosit in bucataria cambodgiana ca marinada. Exista multe variante de kroeung, unele de uz general, altele concepute special pentru difrite tipuri de preparate. Uneori este folosit si in mod similar unei paste de curry, adaugandu-se direct in reteta pe parcursul procesului de gatire, fara a fi neaparat implicat in marinarea preliminara a ingredientelor.
Ingrediente :
3 tulpini de lemongrass, tocate
8 catei de usturoi, tocati
2 hasme mici, sau 1 ceapa mica, tocate
30 g galangal, tocat
30 g curcuma proaspata, tocata marunt
4 frunze de limeta kafru, taiate fideluta
1/2 lingurita de sare
Indicatii :
Se piseaza toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena.
Daca se foloseste o piua, se incepe cu ingredientele cu textura mai dura, ca galangal, lemongrass si frunze de limeta kafru. Dupa ce acestea sunt suficient de bine zdrobite, se adauga restul ingredientelor.
Daca se foloseste un blender, se adauga mai intai ingredientele cu textura mai delicata, Pasta care se formeaza ajuta la procesarea celorlalte ingrediente, mai tari.
Kroeung se pastreaza in frigider, in recipiente bine inchise, circa 1 saptamana. Ca sa ramana proaspata se toarna la suprafata un strat subtire de ulei.

Share
Poza mix Sursa foto : en.wikipedia.org
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.