Madras curry, pasta

Cautare:
MADRAS CURRY, PASTA
bucatarie :
indiana
descriere :
Amestecul este popular in estul Indiei, in vechea regiune Madras (astazi Chennai). Pasta are un gust iute si amarui (de la chimion), dar cu o nuanta fructata. Condimentele sunt prajite uscat, pentru a li se spori aroma, apoi sunt macinate si amestecate cu ulei vegetal, ca sa se obtina consistenta de pasta.
Merge foarte bine cu legume, peste, orez si carne rosie.
Ingrediente :
8 linguri de seminte de coriandru
4 lingura de seminte de chimion
1 lingura de boabe de piper negru
1 lingura de seminte de mustar negru
1/2 lingurita de piper negru, macinat grosier
3 linguri de boia iute
1 lingura de sare
11 linguri de curcuma macinata
8 catei de usturoi zdrobiti
7-8 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare
50 ml linguri otet de vin
175 ml ulei de floarea-soarelui
Indicatii :
Se incinge o tigaie mare si se prajesc uscat coriandrul, chimionul si piperul, foarte rapid. Se adauga semintele de mustar si se amesteca continuu, pana ce condimentele isi dezvolta aromele. Atentie sa nu se arda.
Se macina mixtura pana se obtine o pulbere fina, apoi se adauga curcuma, boia si sare. Se amesteca bine si se adauga usturoi, ghimbir si indeajuns de mult otet cat sa transforme amestecul intr-o pasta.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste pasta obtinuta mai sus, amestecand continuu, pana ce uleiul incepe sa se separe de mixtura de condimente.
Se raceste pasta si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic, in frigider. Va rezista 2-3 saptamani.

Share
Poza mix Sursa foto : www.recipetips.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.