Massalé

Cautare:
MASSALé
bucatarie :
vest africana
descriere :
Massalé este un amestec de condimente pisate sub forma de pudra. Este un amestec comparabil cu mai cunoscutele „garam masala” indian si „colombo” antilez. Cuvantul „massalé” provine din limba tamula, de la termenul "masâlèï".
Exista mai multe variante ale acestui amestec comercializate.
Ingrediente :
3 1/3 linguri de seminte de coriandru
1 1/3 lingura de piper negru, proaspat macinat
1 1/3 lingura de seminte de chimion
1 1/3 lingura de pastai de cardamom verde, semintele de la
2 lingurite de nucsoara, proaspat rasa
2 lingurite de cuisoare
2 lingurite de scortisoara, pudra
2 lingurite de boia iute
1 lingurita de seminte de schinduf
Indicatii :
Se incinge o tigaie si se prajesc uscat semintele de chimion, schimduf, cardamom si coriandru. Se pun deoparte, sa se raceasca. Se piseaza apoi impreuna cu celelate ingrediente pana se obtine o pudra cat mai fina.
Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de umina si caldura.

Share
Poza mix Sursa foto : www.aromatiques.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.