Nam prik kiga

Cautare:
NAM PRIK KIGA
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Numit uneori si „nahm prik”, este un amestec de condimente de tip pasta, pe baza de ardei iuti, extrem de popular in bucataria thailandeza. Este echivalentul thailandez al sosurilor indoneziene „sambal”. Se prepara in mai multe variante regionale, dar ingredientele care nu lipsesc niciodata sunt ardeii iuti, pasta de creveti (sau de peste), usturoiul, sosul de peste si sucul de limeta.
Toate amestecurile nam prik incearca sa combine cele 5 gusturi de baza: amar, sarat, acru, iute si dulce.
Amestecul este de obicei iute si se foloseste in cantitati mici, fiind adaugat la preparate in timpul procesului de gatit. Aceasta varianta este folosita mai ales ca dip pentru carnea preparata pe gratar.
Ingrediente :
1 lingura de ulei
6 linguri de ardei iuti verzi (de tip birdseye), feliati
6 linguri de ardei iuti rosii (de tip birdseye), feliati
4 linguri de hasme, feliate subtire
2 linguri de usturoi, tocat
3 linguri de radacina de coriandru, tocata
1 lingura de suc de limeta
1 lingura de sos de peste
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok, se adauga usturoi, hasme si ardei iuti si se soteaza cateva minute. Se ia wok-ul de pe foc si se lasa sa se raceasca ingredientele.
Se transfera apoi intr-o piua, se adauga restul ingredientelor si se piseaza pana se obtine o pasta omogena. Se transfera pasta in recipiente inchise ermetic si se refrigereaza.
Se serveste la temperatura camerei, sau rece.

Share
Poza mix Sursa foto : fatman-seoul.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.