Nam prik paow

Cautare:
NAM PRIK PAOW
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Numit uneori si „nahm prik”, este un amestec de condimente de tip pasta, pe baza de ardei iuti, extrem de popular in bucataria thailandeza. Este echivalentul thailandez al sosurilor indoneziene „sambal”. Se prepara in mai multe variante regionale, dar ingredientele care nu lipsesc niciodata sunt ardeii iuti, pasta de creveti (sau de peste), usturoiul, sosul de peste si sucul de limeta.
Toate amestecurile nam prik incearca sa combine cele 5 gusturi de baza: amar, sarat, acru, iute si dulce.
Amestecul este de obicei iute si se foloseste in cantitati mici, fiind adaugat la preparate in timpul procesului de gatit.
Ingrediente :
4 linguri de ulei vegetal
3 linguri de usturoi, tocat
3 linguri de hasme, tocate
3 linguri de ardei iuti rosii, tocati
1 lingura de pasta de creveti
1 lingura de sos de peste
2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga usturoi si hasme. Se prajesc rapid, apoi se scot cu o spumiera.
Se adauga in ulei ardeiul iute si se prajeste pana ce incepe sa se rumeneasca; se scoate din wok.
Se piseaza intr-o piua pasta de creveti, apoi se adauga cantitati mici din ardei iuti, usturoi si hasme, pana ce se incorporeaza intreaga cantitate.
Se readuce mixtura in ulei si se amestea bine, la foc mic. Se adauga sos de peste si zahar si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Se lasa mixtura sa se raceasca, apoi se transfera in recipiente inchise ermetic si se refrigereaza.
Se serveste la temperatura camerei.

Share
Poza mix Sursa foto : food.rlove.org
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.