Nam prik pla tu

Cautare:
NAM PRIK PLA TU
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Numit uneori si „nahm prik”, este un amestec de condimente de tip pasta, pe baza de ardei iuti, extrem de popular in bucataria thailandeza. Este echivalentul thailandez al sosurilor indoneziene „sambal”. Se prepara in mai multe variante regionale, dar ingredientele care nu lipsesc niciodata sunt ardeii iuti, pasta de creveti (sau de peste), usturoiul, sosul de peste si sucul de limeta.
Toate amestecurile nam prik incearca sa combine cele 5 gusturi de baza: amar, sarat, acru, iute si dulce.
Amestecul este de obicei iute si se foloseste in cantitati mici, fiind adaugat la preparate in timpul procesului de gatit. Merge foarte bine cu orez si vegetale gatite in aburi.
Ingrediente :
2 hasme, decojite
2 catei de usturoi, decojiti
20 ardei iuti thailandezi (prik kee noo)
5 ardei iuti uscati (prok cehh fah)
1 lingurita de pasta de creveti (ka-pee), sau 1 lingura de creveti uscati
1 lingura de sos de peste (nam pla)
1 limeta mare, sucul de la
1/2 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
Indicatii :
Se piseaza hasmele cu usturoi si ardei iuti intr-o piua, pana ce se obtine o pasta nu prea omogena. Se adauga pasta de creveti si se piseaza rapid. Se adauga sos de peste, suc de limeta si zahar.

Share
Poza mix Sursa foto : farm2.static.flickr.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.