Pasta thailandeza de curry acrisor (Gaeng som)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY ACRISOR (GAENG SOM)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Ingrediente :
10 ardei iuti rosii uscati, spalati, inmuiati si scursi bine, curatati de seminte
3 linguri de hasma, feliata
1 lingura de usturoi, feliat
2 linguri de galangal, feliat
2 linguri de lemongrass, tocat
2 lingurite de pasta de creveti
1 lingura de pasta de tamarind
1 lingurita de sare
Indicatii :
Se piseaza toate ingredientele, cu exceptia pastei de creveti si a tamarindului, pana se obtine un piure omogen.
Se adauga pasta de creveti si cea de tamarind si se amesteca.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.