Pasta thailandeza de curry galben (Gaeng ga-ree)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY GALBEN (GAENG GA-REE)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Este cea mai iute pasta de curry si este folosita in special la curry-urile preparate cu lapte de cocos, a carui dulceata mai atenueaza iuteala pastei de condimente.
Ingrediente :
25 ardei iuti uscati, rosii, varietatea ochi-de-pasare, inmuiati si scursi
1/2 lingurita de sare
1 lingura de galangal, tocat foarte marunt
2 linguri de radacina de curcuma, tocata marunt
4 linguri de usturoi, tocat marunt
1 lingura de hasme rosii, tocate marunt
1 1/2 lingura de pasta de creveti
Indicatii :
Se piseaza ingredientele intr-o piua, adaugandu-le treptat, pana se obtine o pasta omogena si fina.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.