Pasta thailandeza de curry liang (Gaeng liang)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY LIANG (GAENG LIANG)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Este o pasta oarecum asemanatoare cu pasta de curry verde, caci foloseste si ea ardei iuti verzi si proaspeti. In general, iuteala ei este medie.
Ingrediente :
7 ardei iuti verzi, proaspeti
2 linguri de hasme rosii, tocate marunt
1 lingura de usturoi, tocat marunt
2 linguri de ghimbir, tocat
2 linguri de lemongrass, tocat
2 lingurite de pasta de creveti
1 lingurita de sare
Indicatii :
Se piseaza toate ingredientele, cu exceptia pastei de creveti, pana se obtine un piure omogen.
Se adauga pasta de creveti si se amesteca.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.