Pasta thailandeza de curry panaeng (Gaeng panaeng)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY PANAENG (GAENG PANAENG)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Ingrediente :
4 linguri de alune
7 ardei iuti rosii uscati, spalati, inmuiati si scursi bine
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de radacina de coriandru, rasa si tocata marunt
1 1/2 lingura de galangal, tocat foarte marunt
1 lingura de lemongrass, tocat
3 linguri de hasme rosii, tocate marunt
2 linguri de usturoi, tocat marunt
1/2 nucsoara rasa grosier si prajita uscat
Indicatii :
Se fierb alunele 30 de minute, pana ce se fac foarte moi; se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se piseaza ingredientele intr-o piua, adaugandu-le treptat, pana se obtine o pasta omogena si fina, adaugand alunele la urma de tot.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.