Pasta thailandeza de curry rosu (Gaeng phed)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY ROSU (GAENG PHED)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Aceasta este reteta de baza si poate fi utilizata la prepararea de curry-uri uscate, mai ales cu fructe de mare, sau se adauga la chiftelele din peste.
Ingrediente :
10 ardei iuti rosii uscati, spalati, inmuiati si scursi bine
1/2 lingurita de sare
1 1/2 lingura de galangal, tocat foarte marunt
3 linguri de lemongrass, tocat
2 lingurite de coaja de limeta kafru, tocata marunt
1 lingura de radacina de coriandru, rasa si tocata marunt
1 lingura de hasme rosii, tocate marunt
2 linguri de usturoi, tocat marunt
Indicatii :
Se piseaza ingredientele intr-o piua, adaugandu-le treptat, pana se obtine o pasta omogena si fina.
Pastele nefolosite se pot conserva cam doua saptamani, ambalate foarte strans in film alimentar si puse in frigider, intr-un recipient ermetic. Nu se congeleaza, caci hasmele si usturoiul se fac amare, iar pasta isi pierde umiditatea.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.