Pasta thailandeza de curry verde (Gaeng Kiao)

Cautare:
PASTA THAILANDEZA DE CURRY VERDE (GAENG KIAO)
bucatarie :
thailandeza
descriere :
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de aceasta (paste similare de curry se folosesc si in Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Pastele de curry sunt foarte versatile si merg cu toate tipurile de carne si de legume. Thailandezii le prepara, in general, urmand niste retete de baza, doar ca punct de pornire. Retetele finale tin mai mult de gustul fiecarui bucatar, decat de o lista precisa de ingrediente si proceduri. Totusi, fiecare dintre ele este caracterizata de cateva ingrediente si metode de preparare, care ii dau culoarea, aroma si gustul specifice.
Ca linie generala, este util sa stiti ca cea mai picanta dintre ele este cea galbena, urmata de cea rosie, verde, pananeng si masaman. Toate sunt extrem de aromate si de proaspete, au textura matasoara (cu exceptia pastei panaeng care are o textura usor granulata) si consistenta variind de la cea a unei smantani, pana la cea a unei paste groase.
Ingrediente :
4 linguri de ardei iuti verzi, proaspeti
1/2 lingurita de sare
1 lingura de galangal, tocat foarte marunt
1 lingura de coaja de limeta kafru, tocata marunt
2 linguri de lemongrass, tocat
1 lingura de radacina de coriandru, rasa si tocata marunt
1 lingurita de radacina de curcuma, tocata marunt
3 linguri de hasme rosii, tocate marunt
2 linguri de usturoi, tocat marunt
1 lingura de pasta de creveti
10 boabe de piper alb
1/2 lingurita de boabe de coriandru, prajite si macinate
1/4 lingurita de seminte de chimion, prajite si macinate
Indicatii :
Se piseaza ingredientele intr-o piua, adaugandu-le treptat, pana se obtine o pasta omogena si fina.

Share
Poza mix Sursa foto : www.tastythaifood.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.