Persillade

Cautare:
PERSILLADE
bucatarie :
franceza, cajun, creola, greaca, canadiana
descriere :
Persillade este un amestec de condimente de consistenta unui sos; variantele clasice de persillade includ patrunjel, usturoi, ulei, ote si alte verdeturi.
Este un ingredient popular in bucatariile franceza, greaca, cajun, creola si canadiana (cea din Quebec).
Exista variante nenumarate, unele dintre ele luand nastere prin substituirea patrunjelului cu alte verdeturi, altele prin simpla adaugare a diverse alte ingrediente.
In general, persillade se adauga in preparate nu la inceputul (gatita mai mult timp pierde considerabil din aroma si gust), ci la sfarsitul timpului de gatit, conferind o aroma si gust cu accente de usturoi.
Sosul merge foarte bine cu legume, carne de miel si pui, peste si fructe de mare, paste.
Ingrediente :
1 capatana mica de usturoi, curatat si pisat
1 legatura mare de patrunjel, tocat
sare
piper negru proaspat macinat
putin ulei de masline
Indicatii :
Se piseaza ingredientele intr-un mojar, sau se proceseaza cu un blender, dar nu atat de mult incat sa rezulte un piure. Se pastreaza in borcane de sticla bine inchise, la frigider; rezista astfel cateva luni, daca se acopera cu putin ulei de masline dupa fiecare utilizare.

Share
Poza mix Sursa foto : www.thefoodsection.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.