Piri piri mix

Cautare:
PIRI PIRI MIX
bucatarie :
portugheza, braziliana, angoleza, mozambicana
descriere :
Exista mai multe variante de amestec piri piri. Bucatariile portugheza, braziliana si cele africane interpreteaza prepararea sa in mod diferit. Piri piri denumeste o specie de ardei iute mic si foarte iute. Numele provine din limba swahili si inseamna "piper "; amestecul se prepara cu ardeiul iute piri piri, foarte greu de gasit in Occident. Amestecul este excelent ca rub pentru carnea de pui, peste, creveti etc.
Ingrediente :
1 1/2 lingurita de paprika
1 lingurita de oregano uscat, pisat
1 lingurita de pudra de ghimbir
1 lingurita de cardamom verde, pisat
1 lingurita de pudra de usturoi
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de ardei iute piri piri, uscat si pisat
Indicatii :
Se amesteca ingredientele. Se unge carnea cu ulei, apoi se freaca bine carnea cu amestecul obtinut. Ca alternativa, se presara amestecul peste carnea unsa cu ulei.

Share
Poza mix Sursa foto : store.valueweb.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.