Pulusu podi

Cautare:
PULUSU PODI
bucatarie :
indiana
descriere :
Este un amestec de condimente de tip pudra, adesea comparat cu sambar podi, folosit la prepararea unei game intregi de supe de legume, cu gust dulce-acrisor.
Unele variante de retea folosesc ca adaus si naut, sau linte sparta (chana dhal si/sau urad dhal).
Ingrediente :
2 lingura de seminte de schinduf
20 ardei iuti rosii
1/2 lingurita de boabe piper negru
1/4 lingurita de asafoetida
1/2 lingurita de seminte de coriandru
Indicatii :
Se prajesc separat asafoetida, ardeii iuti si mixul de piper/coriandru/schinduf. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza impreuna cat mai bine, ca sa se obtina o pulbere omogena.
Pulberea rezultata este folosita pentru a obtine ceva asemanator supelor sambar, dar foloseste un adaus de zahar si tamarin ca sa se obtina o supa dulce-acrisoara. Specialitatile indiene de pulusu sunt preparate din vegetale, in special fasole verde, cartofi sau cartofi dulci, dovleac, morcov etc.

Share
Poza mix Sursa foto : www.andhratreat.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.