Quatre epices

Cautare:
QUATRE EPICES
bucatarie :
franceza, libaneza, siriana
descriere :
In traducere „patru condimente”, quatre épices este un amestec de condimente folosit in special in bucataria franceza si in cele influentate puternic de acestea, mai ales cele din Orientul Mijlociu. Desi este un amestec clasic, datand din secolul XVII, si este socotit demodat, este inca destul de popular. Unii bucatari considera ca poate substitui piperul in majoritaea preparatelor gatite, avand nu doar iuteala acestuia, dar si o aroma mai bogata si mai fina.
Reteta standard contine piper (alb sau negru, ori un amestec din cele doua), cuisoare, nucsoara si ghimbir uscat si macinat. Cantitatea de piper este de obicei mai mare decat cantitatea fiecaruia dintre celelalte condimente.
Exista si variante ce folosesc ienibahar in loc de piper, sau scortisoara in loc de ghimbir.
Amestecul este folosit la prepararea de supe, tocane, carnati, salamuri.
Ingrediente :
5 lingurite de amestec de piper negru si alb, proaspat macinate
2 lingurite de nucsoara, proaspat rasa
1 lingurita de cuisoare, pisate
1 lingurita de ghimbir, pudra
Indicatii :
Se amesteca toate ingredientele pana se fac o pudra fina. Se poate pastra timp de 3-4 luni la adapost de aer, lumina si umezeala.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.