Rasam podi

Cautare:
RASAM PODI
bucatarie :
indiana
descriere :
Pulberea rasam (podi sau pudi inseamna pudra) este un amestec utilizat in sudul Indiei, la prepararea preparatelor de tip rasam, extrem de populare. Acestea sunt supe preparate cu suc de tamarin sau de rosii, ardei si leguminoase (de obicei linte si naut). Supa se mananca cu orez, sau ca atare. Este diferita de supele sambar si pulusu caci se bazeaza mai curand pe rosii, decat pe tamarin, si prin faptul ca este mai subtire (mai fluida). Aceasta supa este baza pentru supa mulligatawny, care este de fapt versiunea sa anglo-indiana.
Amestecul mai este numit si rasam masala, mensina pudi, kannada podi sau sarina pudi.
Ingrediente :
2 linguri de seminte de coriandru
1 1/2 linguri de seminte de chimion
1 1/2 linguri de linte rosie
3/4 linguri cu boabe de piper negru
1 ardei iute rosu, uscat
Indicatii :
Se prajesc separat ingredientele, fara ulei, la foc mediu, pana ce incep sa-si dezvolte aromele. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Se piseaza intr-o piua pana se obtine o pulbere fina. Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de lumina si caldura.

Share
Poza mix Sursa foto : deepaskitchen.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.