Sambaar podi

Cautare:
SAMBAAR PODI
bucatarie :
indiana, srilankeza
descriere :
Podi inseamna pudra, iar sambaar (sau sambar, sambhar ori sambaaru) este un preparat comun bucariei sud-indiene si celei din Sri Lanka, o supa preparata cu legume, pe baza de fasole (indienii folosesc un tip special de fasole, numit gunga, cajan sau mazarea porumbeilor). Exista insa foarte multe variante de sambar, fiecare regiune propunand diverse adaptari si substituiri de ingrediente.
Sambaar podi este un amestec de condimente creat special pentru acest preparat; amestecul este, se pare, inventa undeva in secolul XIX. Retea include linte, fasola gunga, seminte de coriandru, ardei iuti, seminte de schinduf, frunze de coriandru si de curry. Variantele regionale ale amestecului pot include si seminte de mustar, piper negru si alb, scortisoara etc.
Nenumarate variante de sambaar podi sunt disponibile in comert, gata preparate.
Ingrediente :
2 cani cu boia iute
2 lingurite de curcuma
2 cani cu seminte de coriandru
1/4 cana cu fasole gunga (sau linte rosie)
1/4 cana cu naut
1 lingura cu fasole neagra
2 linguri de boabe de piper negru
2 linguri de seminte de chimion
2 lingurite de seminte de schinduf
1 lingurita de seminte de mustar
Indicatii :
Se piseaza ultimele 8 ingrediente, pana se obtine o pulbere fina. Se adauga curcuma si boia si se amesteca bine.
Se poate pastra amestecul intr-un container inchis ermetic, la adapost de aer, lumina, caldura si umezeala. Poate rezista chiar si 6 luni.

Share
Poza mix Sursa foto : chitra-ammas-kitchen.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.