Sambal bajak

Cautare:
SAMBAL BAJAK
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal bajak este unul dintre sosurile de mare popularitate, fiind iubit pe intreg teritoriul Indoneziei, dar mai ales in insula Java. Exista mai multe variante de sambal bajak.
Ingrediente :
10 ardei iuti rosii, tocati
1/4 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
6 hasme, decojite si tocate
1 lingura de sare
1 1/2 lingurita de zahar de palmier
2 frunze de dafin indian
2 tulpini de lemongrass, zdrobite
1 cm bucata de galangal, decojit si feliat
4 linguri de suc de tamarin
Indicatii :
Se combina primele 7 ingrediente si se piseaza.
Se incinge uleiul si se soteaza mixtura de mai sus impreuna cu foi de dafin, lemingrass si galangal, amestecand pana ce mixtura isi schimba culoarea. Se adauga tamarin si se amesteca 1 minut, apoi se lasa sa se raceasca.
Se scot frunzele de dafin, lemongrass-ul si galangalul, apoi se transfeta pasta intr-un borcan care se inchide ermetic. Se toarna putin ulei la suprafata, ca sa s eevite oxidarea. Se depoziteaza in frigider, unde se pastreaza 1-2 saptamani.

Share
Poza mix Sursa foto : scentofspice.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.