Sambal belacan (belachan)

Cautare:
SAMBAL BELACAN (BELACHAN)
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal belacan consta din ardei iuti, belacan (pasta de creveti malaeziana), limete kalamansi, zahar si sare. Limetele kalamansi se gasesc extrem de greu in Occident, asa ca sunt inlocuite foarte adesea cu limete simple.
Pasta de condimente se foloseste alaturi de orez, taitei, oua, carne.
Ingrediente :
120 g ardei iuti rosii, curatai de seminte, feliati subtire
1 lingura de belacan (pasta de creveti malaeziana)
1-2 lingurite de zahar de palmier, sau zahar brun
2 linguri de suc de limeta
sare (optional)
Indicatii :
Se incinge un wok si se adauga pasta de creveti. Se prajeste uscat pana ce incepe sa miroasa foarte tare. Dupa prajire textura sa se schimba foarte mult, devenind prafoasa. Se transfera intr-o piua, impreuna cu ardeii iuti. Se piseaza pana se atinge textura dorita.
Se transfera intr-un castron, se adauga zahar, sare si suc de limeta. Se amesteca bine. Se poate pastra pasta in recipiente bine inchise, la adapost de caldura si lumina.

Share
Poza mix Sursa foto : www.halflife2.net/forum
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.