Sambal kecap

Cautare:
SAMBAL KECAP
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal kecap foloseste ca baza sosul kecap manis, adica un sos de soia indonezian, inchis la culoare, cu gust dulce. Amestecul are gust picant, este extrem de versatil si se foloseste la asezonarea orezului si a preparatelor pe baza de carne.
Ingrediente :
6 linguri de kecap manis
1 lingurita de boia iute
3 ardei iuti rosii, feliati
1 ceapa mica, tocata
1/2 lingurita de sare
2 linguri de suc de limeta
2 catei de usturoi, zdrobiti si apoi tocati foarte marunt
Indicatii :
Se piseaza ardeii iuti cu sare. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se acopera, ca aromele sa se amestece. Se poate pastra amestecul in frigider, in recipiente bine inchise, la adapost de caldura si lumina.

Share
Poza mix Sursa foto : 2.bp.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.