Sambal matah

Cautare:
SAMBAL MATAH
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal matah se serveste alaturi de peste sau pui. Are consistenta unui salsa, cu ingrediente tocate si amestecate fara a fi pisate.
Ingrediente :
15 hasme, decojite si tocate marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
10-15 ardei grasi mici si iuti, feliati
5 frunze de limeta kafru, taiate julienne
1 lingurita de pasta de creveti prajita
4 tulpini de lemongrass (doar partea alba), feliate subtire
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de boabe de piper negru, pisat
2 linguri de suc de limeta
80 ml ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
Indicatii :
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se acopera. Se lasa cateva minute, ca aromele sa se dezvolte si sa se amestece.

Share
Poza mix Sursa foto : cookingwithoutborders.wordpress.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.