Sambal sere tabia

Cautare:
SAMBAL SERE TABIA
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal sere tabia este un amestec popular in Indonezia si Malaezia si se prezinta sub forma de pasta de culoare rosie-aurie, cu gust iute si aroma de fructe de mare. Se foloseste in special la marinarea pestelui si a fructelor de mare, dar merge si cu carne de pui si vita si chiar cu legume.
Sambal sere tabia foloseste ardei iuti “ochi de pasare”, de dimensiuni mici si extrem de picanti, prajiti in ulei.
Ingrediente :
25 ardei iuti mici, feliati subtire
60 ml lapte de cocos
1 1/2 lingurita de pasta de creveti
1/4 lingurita de sare
1 lingura de ulei vegetal
Indicatii :
Se sfarama pasta de creveti si se amesteca cu sare.
Se incinge ulei intr-o tigaie pana ce incepe sa fumege. Se adauga in tigaie ardeii iuti si mixtura de pasta de creveti si se amesteca, la foc iute, timp de un minut, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pastreaza in recipiente inchise ermetic si rezista 7 zile in frigider.

Share
Poza mix Sursa foto : indonesia-eats.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.