Sambal terasi

Cautare:
SAMBAL TERASI
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Sambal este o denumire generica pentru sosurile-paste picante indoneziene, pe baza de ardei iuti. Fiecare regiune are un sambal specific. Sambal terasi se prepara cu pasta de creveti (terasi belacan) si se prezinta sub forma unui sos gros de culoare rosie. Gustul este iute si un pic dulceag.
Ingrediente :
15 ardei iuti rosii, fara seminte, feliati
2 linguri de pasta de creveti
2 cepe medii, tocate
6 cepe verzi, tocate
2 catei de usturoi, tocati
2 linguri de ulei
1 lingurita de zahar
1 lingura de sare
1 lingura de suc de limeta
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, si se soteaza primele 5 ingrediente timp de 2-3 minute. Se iau de pe foc si se sfarama intr-un mojar. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.

Share
Poza mix Sursa foto : makanapaya.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.