Shichimi togarashi

Cautare:
SHICHIMI TOGARASHI
bucatarie :
japoneza
descriere :
In traducere „ardei iuti cu sapte arome”, acest amestec este de origine japoneza si contine sapte ingrediente. In afara Japoniei mai este numit „nanami togarashi”, „nana” fiind un termen alternativ pentru „sapte”.
Ingredientul principal este ardeiul iute uscat si pisat. La acesta se adauga coaja de mandarine uscate, seminte de susan, mac si mustar si piper sansho (o ruda a piperului de Sichuan) macinat. Exista si aici diferite variante care pot folosi si alte ingrediente, ca susan salbatic, ghimbir, alge nori, coaja diferitelor citrice etc.
Amestecul se utilizeaza in supe si in preparatele cu taitei si orez. „Shichimi togarashi” nu trebuie sa fie confundat cu „ichimi togarashi”, care este ardei iute simplu, pisat, si care inseamna „ardei iute cu 1 singura aroma” („ichi” inseamna „unu”).
Ingrediente :
5 lingurite de fulgi de ardei iute
3 lingurite de sansho (sau piper de Sichuan), macinat
1 lingurita de seminte de susan alb
1 lingurita de seminte de susan negru
2 lingurite de coaja de mandarina, uscata si pisata
1/2 lingurita de seminte de mac albe
1/2 lingurita de seminte de mustar
Indicatii :
Se combina ingredientele si se utilizeaza imediat.

Share
Poza mix Sursa foto : media.photobucket.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.