Ssamjang

Cautare:
SSAMJANG
bucatarie :
coreeana
descriere :
In coreeana „ssam” inseamna „invelit”, „ambalat”, „impachetat”, iar „jang” inseamna „pasta”, sau „sos gros”. Ssamjang este deci o pasta groasa, iute si aromata, utilizata in bucataria coreeana la prepararea alimentelor invelite in diverse frunze, cam in genul sarmalelor noastre. In general se folosesc frunze de susan salbatic, in care se plaseaza o cantitate mica de orez, o bucata de carne si putin ssamjang, sau kimchi (muraturi coreene); acestea se invelesc in frunza, iar pachetelul rezulta este bagat in gura si mancat.
Ssamjang este preparat din pasta de fasole soia fermentata (doenjang), kochujang, ulei de susan, ceapa, usturoi, ceapa verde, zahar etc.
Ingrediente :
2 linguri de pasta de fasole soia fermentata
1/2 cana cu kochujang
1 ardei iute rosu, tocat marunt
1 ardei iute verde, tocat marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
2 cepe verzi, tocate marunt
1 lingura de seminte de susan
1 lingura de ulei de susan
apa, cata este nevoie
1 lingura de sos de soia (optional)
1 lingurita de zahar (optional)
1 lingurita de vin de orez (optional)
Indicatii :
Se piseaza ingredientele solide in piua. Se transfera pasta obtinuta intr-un castron. Si se regleaza consistenta adaugand apa. Se acopera si se lasa sa stea la temperatura camerei, minim 1 ora. Se pastreaza in frigider, acoperita eventual cu un strat subtire de ulei, pentru a evita oxidarea.

Share
Poza mix Sursa foto : immaeatchu.wordpress.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.