Taaza masala

Cautare:
TAAZA MASALA
bucatarie :
indiana
descriere :
Merge foarte bine cu creveti, carne de pasare si legume, mai ales in mancarurile ce contin si lapte de cocos.
Ingrediente :
1 lingurita de seminte de schinduf
10 pastai de cardamom verde
6 cuisoare
2 lingurite de pudra de curcuma
2 lingurite de sare
4 catei de usturoi pisati
5 cm bucata de radacina de ghimbir data prin razatoare
50 g frunze de menta
50 g frunze de coriandru
1 ardei gras mic si verde, tocat marunt
50 ml otet de mere
120 ml amestec de ulei de floarea-soarelui si de susan
Indicatii :
Se inmoaie in apa rece, peste noapte, semintele de schinduf.
A doua zi se zdrobesc usor pastaile de cardamom, cat sa se intredeschida, si se frig la sec, fara ulei, impreuna cu cuisoarele, pana ce incep sa dezvolte aromele. Se scot semintele de cardamom din pastai si se macina impreuna cu cuisoarele, dupa care se amesteca cu sarea si pudra de curcuma.
Se scurg semintele de schinduf, se pun intr-un blender impreuna cu usturoiul, ghimbirul, menta, coriandrul, ardeiul verde si otetul. Se proceseaza pana se obtine un piure la care se adauga mixtura de sare cu condimente. Se amesteca bine.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga pasta si se incinge pana ce apar bule de ulei, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se transfera pasta intr-un recipient curat, deasupra caruia se toarna putin ulei, dupa care se inchide ermetic. Uleiul va actiona ca un conservant si va pastra culoarea amestecului. Se depoziteaza la adapost de lumina, in frigider si rezista 2-3 saptamani.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.