Tabil

Cautare:
TABIL
bucatarie :
tunisiana
descriere :
Termenul provine din araba vorbita in Tunisia si inseamna „asezonare”; desi denumirea este generala, el se referea in trecutul indepartat doar la coriandrul macinat, iar in ultimele secole denumeste un anume amestec de condimente tunisian. Se pare ca amestecul de condimente tabil a fost adus in Tunisia de musulmanii andaluyi, in 1492, atunci cand s-au refugiat din sudul Spaniei, recucerit de spanioli.
Ingrediente :
2 catei mari de usturoi, decojiti si tocati
4 linguri de seminte de coriandru
1 lingura de seminte de chimen
1 ardei iute rosu, uscat
Indicatii :
Se lasa usturoiul tocat 2 zile, in aer liber, ca sa se usuce putin.
Se piseaza intr-o piua usturoiul cu coriandru, chimen si ardei iute, pana se obtine o pudra cat mai omogena. Se depoziteaza in recipiente inchise ermetic; poate rezista cam 2 luni. Daca se foloseste praf de usturoi in loc de usturoi proaspat, amestecul poate rezista un timp nedefinit.

Share
Poza mix Sursa foto : flickr.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.