Tandoori masala

Cautare:
TANDOORI MASALA
bucatarie :
indiana, pakistaneza, afghana
descriere :
Este un amestec de condimente desinat a fi folosit la preparatele gatite in traditionalul cuptor numit „tandoor”, ata de popular in bucataria nord-indiana, pakistaneza si afghana. Ingredientele folosite la prepararea sa variaza de la o regiune la alta, dar in general toate includ garam masala, usturoi, ghimbir, chimion si ardei iute. Condimentele sunt adesea pisate impreuna, intr-o piua.
Poate cel mai cunoscut preparat care foloseste acest amestec este „pui tandoori”. Carnea este marinata intr-un amestec de iaurt si tandoori masala, si apoi este coapta in tandoor, la foc foarte iute. Puiul preparat astfel este de culoare rosie, rumenit bine, cu gust si aroma excelente.
Uneori se adauga si colorant rosu in marinada de iaurt, pentru a potenta culoarea amestecului si a forta obtinerea unui preparat puternic colorat in rosu.
Si alte preparate, mai ales cele din Punjabi, folosesc amestecul tandoori masala: puiul tikka sau puiul cu unt.
Ingrediente :
4 cm rulou de scortisoara
1 lingura de seminte de coriandru
2 lingurite de seminte de chimen
6 cuisoare
3 coji de macis
2 lingurite de curcuma
2 lingurite de ghimbir pudra
1 lingurita de ardei iute rosu, uscat si macinat
1 lingura de boia dulce
1 lingurita de pudra de mango (amchor)
2 lingurite de sare
Indicatii :
Se sfarama ruloul de scortisoara si se pune la prajit impreuna cu restul ingredientelor (fara sare, amchor, curcuma si boia dulce), intr-o tigaie, fara ulei, la foc mediu, pana ce incepe sa fumege. Se ia tigaia de pe foc, se lasa sa se raceasca; amestecul se macina cu o rasnita electrica, sau intr-o piua, pana se obtine o pudra omogena. Se cerne si se amesteca cu sare, curcuma, amchor si boia iute.
Se pastreaza in recipiente inchise ermetic, la adapost de lumina si caldura; rezista foarte bine cel putin 2 luni.

Share
Poza mix Sursa foto : www.aromatiques.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.