Tsire

Cautare:
TSIRE
bucatarie :
marocana
descriere :
Termenul denumeste un amestec de condimente originar din vestul Africii, utilizat mai ales la asezonarea carnurilor si legumelor preparate la gratar (mai ales frigarui). Amestecul nu are o reteta fixa, compozitia sa variind functie de zona.
Ingrediente :
100 g alune sarate
1 lingurita de boia iute
1/4 lingurita de ghimbir, pudra
1/4 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
1/4 lingurita de cuisoare, macinate
1/4 lingurita de scortisoara, pudra
sare
Indicatii :
Se macina alunele pana se obtine o pulbere grosiera, apoi se adauga restul de condimente si putina sare. Se foloseste de obicei imediat; se poate pastra 6 luni in recipiente inchise ermetic, in frigider.

Share
Poza mix Sursa foto : www.raps-goo.at
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.