Vindaloo, pasta

Cautare:
VINDALOO, PASTA
bucatarie :
indiana
descriere :
Vindaloo este socotit cel mai iute dintre curry-uri si este traditional in India Centrala si de sud-vest.
Cuvantul vindaloo provine din portugheza, din „vinh d’alho” (unde „vinh” inseamna vin, iar „alho” usturoi) si desemneaza carnea de porc gatita intr-un sos de vin rosu si usturoi. Acest preparat a fost adopta in India, in provincia Goa, stapanita mult timp de portughezi, si a fost adaptat, devenind un curry iute si aromat, preparat in special cu pui, creveti sau miel in loc de porc.
NU este una dintre retetele foarte populare pe teritoriul Indiei, dar este extrem de promovata in Occident, unde este gatita de fiecare restaurant indian.
Ingrediente :
40 g ardei iute uscat
1 ceapa mica
1 lingurita de boabe piper negru
1 1/2 lingurita de cuisoare intregi
7-8 cm bucata de scortisoara
1 lingurita de seminte de chimion
2,5 cm bucata ghimbir proaspat
4 linguri de usturoi, tocat grosier
1 lingura de pulpa de tamarin, fara seminte
1 lingurita de zahar brun
2 linguri de otet de vin alb
Indicatii :
Se inmoaie ardeiul iute uscat in apa fierbinter si se lasa peste noapte, sa se rehidrateze.
A doua zi se incalzeste cuptorul la 230 °C si pe o tava, in mijlocul ei, se plaseaza ceapa, necuratata. Se coace o ora, pana ce centrul ei este moale si caramelizat. Se scoate ceapa si se lasa sa se raceasca; se curata de coaja.
Se scurge ardeiul iute. Se stoarce de excesul de apa si se toaca grosier.
Se amesteca scortisoara, cuisoarele, piperul si chimionul si se piseaza intr-un mojar. Pulberea obtinuta se introduce intr-un blender, impreuna cu ceapa coapta, ardei iute, ghimbir, usturoi, pulpa de tamarin, zahar si otet. Se amesteca bine de tot, pana se obtine o pasta omogena.

Share
Poza mix no photo
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.