Zahtar rosu

Cautare:
ZAHTAR ROSU
bucatarie :
libaneza, irakiana, iordaniana, sirian, marocana, armeana, israeliana, turceasca
descriere :
Zahtar (sau zaatar, za’atar, zatar, zahatar, satar) este denumirea data unei plante ramase incerta, apartinand probabil familiei din care fac parte oregano si maghiran, sau celei din care face parte cimbrul. Prin extensie a devenit denumirea data unui amestec de condimente preparat din verdeturi uscate, seminte de susan, sare si diverse alte condimente. Este foarte folosit in bucataria araba si s-a raspandit in Levant si in Orientul Mijlociu (Armenia, Irak, Israel, Iordania, Liban, Maroc, Palestina, Arabia Saudita, Siria, Tunisia, Turcia).
Exista dovezi ca amestecul era folosit de arabi inca din Evul Mediu.
Ingrediente :
50 g seminte de susan
25 g pudra de otetar mirositor (sumac)
25 g cimbru uscat
Indicatii :
Se prajesc semintele de susan (fara ulei) la foc mediu, cateva minute, amestecand frecvent. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu otetar mirositor si cu cimbru. Se pastreaza in recipiente inchise ermetic, la adapost de aer, lumina si umezeala. Rezista astfel 3-4 luni fara sa-si piarda aroma si gustul.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.