Aburi sushi - Sushi la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Aburi sushi - Sushi la gratar
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 scoici Saint-Jacques, cu tot cu icrele portocalii 2 felii foarte subtiri de somon, circa 3 cm x 7 cm 2 felii subtiri de peste spada, circa 3 cm x 7 cm 120 g orez pentru sushi, fiert (vezi reteta mai jos) wasabi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 bucati Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se despica scoicile in jumatate, prin centru, fara a le taia de tot. Se deschid ca sa se obtina o forma ovala, dupa care s epreseaza usor, ca sa se aplatizeze.
Se unge cu putin ulei un gratar. Se frig scoicile, somonul si pestele spada pe o singura parte, timp de doar 3 secunde. Se iau cu grija de pe gratar.
Se umezesc mainile si se ia 1 lingura de orez (circa 20 g). Se modeleaza in forma unui rectangul, umezind mainile de cate ori este nevoie. Portia de orez trebuie sa fie putin mai mica decat topping-ul.
Cu degetul, se intinde o cantitate mica de wasabi dedesubtul fructelor de mare. Se asaza o bucata de peste, sau scoica, peste rectangulul de orez, avand grija ca partea fripta sa fie in sus, ca sa se vada urmele decorative lasate de gratar. Se preseaza usor de orez, ca sa se fixeze bine. Se repeta operatia cu restul ingredientelor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.